ArchiBach

De Matthäus-Passion van Johann Sebastiaan Bach met inmiddels meer dan 65 aaneensluitende uitvoeringen in de aloude Sint-Baafskerk te Aardenburg is meer dan een gevestigde traditie en is voor Aardenburg en omstreken zowel cultureel als religieus van groot belang.
Stichting Bach-Comité Aardenburg dat verantwoordelijk is voor de organisatie van de Aardenburgse uitvoering heeft in 2010 de werkgroep ArchiBach in het leven geroepen.
ArchiBach onderzoekt, documenteert en archiveert informatie rondom de Aardenburgse Matthäus-Passion, Bach-Comité en Bachstad Aardenburg.
Enkele resultaten van ArchiBach:

  • Een expositie rondom de Aardenburgse Matthäus-Passion traditie in het kader van 60 jaar Matthäus-Passion. In samenwerking met het Gemeentelijk Archeologisch Museum van Aardenburg.
  • Uitgave van het Zeeuws-Tijdschrift over de Aardenburgse Matthäus-Passion traditie
    Bestel hier een exemplaar.
  • Publicaties op onze website, in het rechtermenu vindt u onder ArchiBach archief informatie terug over voorgaande uitvoeringen.

Hebt u wetenswaardigheden, memoires, foto’s of andere stukken die u met ons wilt delen dan verzoeken wij u contact met ons opnemen via onze website , email info@BachComite.nl of post aan Stichting Bach-Comité Aardenburg t.a.v. ArchiBach Sint Bavostraat 3, 4527 CJ Aardenburg.
Met dit archief streeft Bach-Comité Aardenburg na om een Matthäus-Passion tentoonstelling in te richten. Tevens is in het voorjaar van 2011 een speciale editie van het Zeeuws Tijdschrift over de Aardenburgse Matthäus-Passion gepubliceerd.