Cantateconcert zaterdagavond 9 juni 2012 Sint-Baafskerk Aardenburg

BachPlus brengt een uitvoering van topkwaliteit, een primeur voor Nederland die u niet mag missen!

Bezield door de pracht en de ongeëvenaarde schoonheid van barokmuziek voert BachPlus op zaterdagavond 9 juni 2012 een authentiek cantateconcert uit in de Sint-Baafskerk te Aardenburg.

Anno 2010 werd ter gelegenheid van het opstarten van dit cantateproject een gloednieuw ensemble opgericht, BachPlus (tevens ook de benaming van het hele project). In tegenstelling tot de gangbare uitvoeringswijzes, brengen zij, gebaseerd op historisch bronnenonderzoek, de Bach-cantates solistisch. Dit impliceert dat elke instrumentale en vocale partij uitsluitend solistisch uitgevoerd wordt. BachPlus kiest voor een uitvoering op historisch instrumentarium en probeert zo dicht mogelijk bij de meest historisch verantwoorde praxis aan te sluiten. De geëngageerde musici zijn stuk voor stuk professionals, die hun strepen reeds rijkelijk verdiend hebben bij diverse topensembles in binnen- en buitenland.

“We willen de uitvoering van deze muziek zoveel mogelijk laten aansluiten bij de toenmalige manier van musiceren. Naast een solistische aanpak, spelen de instrumentalisten op een historisch instrumentarium en besteden we ook de nodige aandacht aan de opstelling en de uitbouw van de continuo-groep. Daardoor wordt de muzikale beleving van de muziek van Bach en zijn tijdgenoten een vernieuwende ervaring.”

   Programma

 • Ouverture nr. 3 in D (BWV 1068)
 • Wir danken dir, Gott, wir danken dir (BWV 29)
  Pauze
 • Obligate vioolsonate
 • Preise, Jerusalem, den Herrn
  Receptie

           Casting  

Het geheel staat onder leiding van Bart Naessens

   Locatie, prijs en aanvang 
 • Sint-Baafskerk Aardenburg
 • Voorverkoop 15 euro, verkoop aan de deur 18 euro
 • Zaterdagavond 9 juni aanvang 20:15uur