Cantateconcerten

BachPlus in Bachstad Aardenburg

Bach-Comité Aardenburg en het Belgische ensemble BachPlus slaan terug de handen in elkaar en tekenen voor een nieuw seizoen Bachklanken in Zeeuws-Vlaanderen.  De samenwerking wordt inmiddels over landsgrenzen geroemd en van heinde en verre zakken muziekliefhebbers regelmatig af naar die prachtige Sint-Baafskerk om ten volle te genieten van die bekende en minder gekende barokke parels.

De uitvoeringen van Bachs cantates en werk van tijdgenoten zijn stilaan een echte traditie geworden en kunnen op heel wat bijval rekenen bij het publiek door BachPlus’ originele en beklijvende aanpak van het barokke oeuvre.  Regelmatig verzamelen de BachPlus musici in Aalst en Aardenburg waar ze zich laten betoveren door de wonderlijke composities van die geroemde barokke meesters en Johann Sebastian Bach in het bijzonder.  Ze willen zich terug laten verwonderen door de intrinsieke pracht en esoterische schoonheid van Bachs oeuvre en dat op een zo authentiek mogelijk manier (her-)interpreteren.

Deze concerten worden steevast afgesloten met een receptie direct na het concert in de Sint-Baafskerk. Waar u onder genot van een drankje en hapje kunt napraten over het concert met publiek en musici van BachPlus.