Magnificat uitgevoerd door BachPlus 8 december 2012 Sint-Baafskerk Aardenburg

Klik hier voor online ticketverkoop

Onder leiding van dirigent Bart Naessens brengt BachPlus op 8 december de oerversie van het Magnificat naar Aardenburg. In de in kerstsfeer ingerichte Sint-Baafskerk weerklinkt dan niet de gebruikelijke D-dur versie maar wel de Es-dur versie zoals de toehoorders die in 1723 konden beluisteren in de Nicolaïkirche te Leipzig.

In zijn eerste jaar als Thomascantor componeerde Bach ter gelegenheid van het kerstgebeuren die prachtige zetting van het Latijnse Mariagezang zoals opgeschreven in het evangelie van Lukas (trouwens een van de weinige werken waar Bach de oorspronkelijke Latijnse tekst behield!). Bijzonder aan die eerste versie is dat het Magnificat 4 keer onderbroken wordt door koorinterventies (lauden) en dat in de orkestratie de blokfluiten de rol van de later toegevoegde traverso’s toebedeeld kregen
Naast het Magnificat brengt BachPlus de prachtige cantate ‘Bereitet die Wege, bereitet die Bahn’ (BWV 132) en wordt het publiek verrast op een orgelintro en het dubbelconcerto voor 2 klavecimbels.
Ook hier maakt BachPlus terug gebruik van zowel vocale als instrumentale solistische bezetting op historisch instrumentarium. Samen met die prachtige tot de verbeelding sprekende en bovenal inspirerende Sint-Baafslocatie, belooft het een unieke muzikale ervaring te worden waarmee u in opperste kerststemming wordt gebracht.
De organisatie is in handen van Bach-Comité Aardenburg. Aansluitend op het concert wordt u een receptie aangeboden.

Programma

Magnificat Es-dur
+
Cantate: Bereitet die Wege, bereitet die Bahn
+
Dubbelconcerto voor 2 klavecimbels
+
Feestelijke receptie

Muzikale uitvoering : Ensemble BachPlus

Muzikale leiding: Bart Naessens

Sopraan Griet Degeyter  &  Deborah Cachet

Altus Gunther Vandeven

Tenor Jan Caals

Bas Lieven Termont

Aanvang concert 20:15u
Verwarmde kerk!
Kerkdeuren gaan open om 19:30u
Geen genummerde plaatsen, vrije zit.
pauze voorzien

Klik hier voor online ticketverkoop

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door

2 Replies to “Magnificat uitgevoerd door BachPlus 8 december 2012 Sint-Baafskerk Aardenburg”

Comments are closed.