Matthäus-Passion 2013

Op zaterdag 23 maart 2013 wordt in de Sint-Baafskerk de  Matthäus-Passion voor de 60e maal uitgevoerd.
Aanvang 14.00 uur. Deuren open om 13.00 uur. Plaats innemen vóór 13.45 uur, deuren sluiten 13.55 uur. Pauze omstreeks 15.30 uur (duur ca. 30 minuten).
Einde Matthäus-Passion omstreeks 17.30 uur.
Programma:
Johann Sebastian Bach (1685-1750) – Matthäus-Passion, BWV 244
Uitvoerenden:
De Nederlandse Bachvereniging orkest en ripiënisten
Kampen Boys Choir jongenskoor
Peter Dijkstra dirigent
Marcel Beekman tenor (evangelist)
Monika Mauch sopraan
Heleen Koele sopraan
Maarten Engeltjes alt
Alex Potter alt
Robert Getchell tenor
Mikael Stenbaek tenor
Andreas Wolf bas
Jelle Draijer bas
Al meer dan 90 jaar zijn de uitvoeringen van de Matthäus-Passion door De Nederlandse Bachvereniging een begrip in binnen- en buitenland. Voor velen is ook het bijwonen en meebeleven van een uitvoering van Bachs bekendste werk een traditie geworden die niet zelden van generatie naar generatie wordt doorgegeven. En dan is er nog de van jongere datum stammende traditie dat de uitvoeringen het ene jaar worden geleid door artistiek leider Jos van Veldhoven, het andere jaar door een gast. Vele gastdirigenten hebben zo hun muzikale handtekening gezet en bijgedragen aan de ontwikkeling van de uitvoeringspraktijk van Bachs muziek.
De uitvoeringen van 2013 staan onder leiding van de jonge Nederlandse dirigent Peter Dijkstra. Hij was al eerder te gast bij De Nederlandse Bachvereniging. Dijkstra heeft de afgelopen jaren een indrukwekkende loopbaan in het internationale muziekleven gemaakt.
Aanvullende activiteitenprogramma

  • Ochtendlezing over de Matthäus-Passion
    Doopsgezinde Kerk  Weststraat 37 4527BR  Aardenburg aanvang 10:30 uur
  • 12:45u – Gedenkmoment 60 jaar Matthäus-Passion bij het standbeeld “Het Koor van Bach” in de tuin van de Sint-Baafskerk.